Hvad Betyder Kuldsejle?

16/10/2020 10:36
Billede: Pixabay

At kuldsejle betyder, at du kæntre. Når et skib kuldsejler eller kæntre, så betyder det, at er ved at gå til bunds og at der er noget galt.

Begrebet kuldsejle stammer fra søfarten, men begrebet bruges også i dag som et synonym i andre sammenhæng. Her bruges det ofte i forbindelse med større personligheder, virksomheder eller projekter, der er i gang med en kraftig negativ udvikling.

Ved at kuldsejle - Det gør du

Hvis du er ved at kuldsejle, så gælder det om at slå fejl og finde ud af, hvad du skal gøre. Her er det vigtigt, at du hurtigt danner dig et overblik, så du er i stand til at trække hurtige og vigtige beslutninger. Træffer du de forkerte beslutninger, kan det være med livets som indsats.

Først og fremmest gælder det om at få kaldt på hjælp og sendt en nødmelding. Det skal du gøre før eller i samme tid med, at du igangsætter en undersøgelse af, hvad der skyldes kuldsejlingen.

Når du har dannet dig et overblik over, hvad kuldsejlingen skyldes, skal du vurdere, om fejlen kan udbedres, eller om skaden er så stor, at kuldsejlingen ikke kan undgås.

Kan du ikke undgå kuldsejlingen så gælder det om, at du hurtigst muligt for i gangsat en evakueringsproces. De fleste skibe har en fast evakueringsproces, som her skal følges.

Ved at du har sendt et nødsignal om en kuldsejling, allerede da du blev opmærksom på denne fremfor først, når årsagen var undersøgt, har du sparet tid, der kan redde liv hos dig og de øvrige ombord på skibet.

Tak for støtten

Vi takker til sidst avXperten for støtten de har bidraget med til dette indlæg. Hos avXperten finder du en webshop fyldt med alverdens elektronik til ethvert behov. Se eksempelvis deres store udvalg af radioudstyr, hvor du b.la. finder et smart stereoanlæg, højttalere og måske endda et par walkie talkies til ungernes lege.