Hvad Er En Kahyt?

16/10/2020 10:48
Billede: Jumpstory

En kahyt er et rum på et skib. Kahytten er et opholdsrum, som enden anvendes af enkeltpersoner eller flere som soverum. Du kan sammenligne en kahyt med et værelse.

Kanhytter kan enten være meget små og blot indeholde en seng, men de kan også være større og indeholde både toiletfaciliteter og møbler til ophold for de indkvarterede i kahytten.

Kahyt - Hotelværelse på vand

I langt de fleste tilfælde minder en kahyt om et hotelværelse - hvor hotellet blot er erstattet af et skib. Mange færger og større skibe tilbyder kahytter til de rejsende.

Det er især anbefalelsesværdigt med en kahyt, hvis du skal sejle i flere timer og genre vil have fred og ro. Her har du med en kahyt mulighede for at trække dig tilbage i fred og ro fremfor kun at kunne tilbringe tiden i fællesarealerne.

Du skal dog ikke regne med en kahyt med stor luksus, hvis du for eksempel sejler på de typiske færger mellem for eksempel Danmark og Norge eller Danmark og Sverige.

Her er der ofte tale om mindre kahytter med toiletfaciliteter, så du har et sted at sove eller tilbringe tiden undervejs på overfarten. Det er dog anbefalelsesværdigt, at du booker en kahyt, hvis du tager overfarten om natten eller er afsted med mindre børn.

En kahyt på de mest anvende færgeoverfarter koster som regel mellem 600 kr og 1.500 kr alt efter hvor meget luksus du ønsker. Ved de mindste kahytter er der oftest blot tale om senge og toiletfaciliteter, mens du i de mere luksuriøse kahytter også har udsigt og opholdsfaciliteter til din rådighed. 

Tak til avXperten

Til dette indlæg har vi fået støtte fra vores gode venner hos avXperten som vi hurtigt vil takke. avXperten er en webshop fyldt med alverdens elektronik til en masse forskellige behov. Se b.la. deres store udvalg af gaming grej, hvor du finder et smart nyt gaming tastatur, mus og alt andet du skal bruge - se udvalget af keyboards her: https://www.avxperten.dk/gaming-tastatur/.