Hvad Er En Skonnert?

17/02/2021 19:12
Billede: Pixabay

Der var engang, hvor de fleste mennesker havde helt styr på, hvordan de forskellige typer af skibe så ud. Sådan er det langt fra længere, og de fleste kender kun de helt typiske såsom fragtskibe, færger, yachter og sejlskibe. I denne artikel zoomer vi mere ind på den type båd, som man kalder en skonnert. Engang var det en meget udbredt skibstype, som dog ikke rigtig bliver benyttet længere.

Hvad er en skonnert? En skonnert er et skib, der er rigget med to eller flere skonnertrigget master. En skonnert er et relativt hurtigt fartøj, der altid som minimum har en fokkemast samt en stormast. Den er herudover udstyret med et sejl på alle master. Tremastede skonnerter vil som regel have tre master, der er lige høje.

Det var den helt korte og nemme forklaring på, hvad en skonnert er for noget. Skonnerter har historisk set primært blevet brugt til civile formål, blandt andet som transportskib.

De blev også i et lille omfang brugt i militært henseende. Dog var det aldrig en skibstype, der virkelig havde betydning. Ofte blev de brugt som vagtskibe, samt i forbindelse med opmåling og udforskning af have. Senere blev de dog udstyret som kanonbåde, hvilket selvfølgelig gav dem lidt mere slagkraft.

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Hos Perlen Odense køber man specielt gerne Smykker. Heraf markatet på indhold.