Yacht Definition

11/06/2021 09:41
Billede: Pixabay, oreundici

En yacht er i dag betegnelsen for lystbåde, som ikke ligger i den billige ende af båd-skalaen. Det er gerne de dyreste og mest luksuriøse. 

Sådan har det dog ikke altid været.

Tidligere er de blevet betegnet et hurtigt etmastet sejlskib. Dengang var de fragtskibe med denne ene mast, rigget med gaffelsejl, stagsejl og eventuelt topsejl.

Disse sejlbåde var meget almindelige i Danmark og nabolandene i 1700- og 1800-tallet. Her sejlede de gerne med alle former for last i de indre danske farvande, samt Østersøen og Nordsøen.

Der er selvfølgelig også definitioner på, hvornår en båd går over til en yacht. Ikke fordi de gælder som en lov eller noget, men mere i daglig tale. Både bliver betegnet som yachts, når de er over 10 m lange (22 feet). De findes selvfølgelig i nærmest alle størrelse og har du en yacht på 24 m, bliver denne betegnet som 'large'. Herunder bliver det næsten også så store, at der skal et mandskab til at passe på både, når du ikke selv er der.

Derudover er der også forskellige klassificationer for yachts:

  • Commercial
    • Når den ikke kan have mere end 12 personer om bord.
  • Private
    • Kun til ejeren eller ejerens gæster. Disse har gerne flag, så man kan se, hvor de er registreret.
  • Superyacht
    • Bliver der refereret til, når yachten er længere end 40 meter.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for have støttet muligheden for at udarbejde denne tekst. Her finder du et imponerende sortiment af vielsesringe, eller utallige andre gode varer. Det gør hverken til eller fra, men det er information, du bør vide.