Må Alle Sejle En Kajak?

11/11/2020 09:04
Billede: Tara R, Pexels

At sejle kajak er ikke noget, man bliver god til på en enkelt dag. På trods af dette, så er det faktisk tilladt for alle at sejle i kajak. Det kan dog være en god ide at gennemføre et kursus eller som minimum øve sig med er erfaren sejler. Det kan naturligvis godt være farligt at sejle i kajak, hvorfor man skal være forsigtig, uanset niveau og erfaring.

Må alle sejle en kajak? Alle må gerne sejle kajak. Der er ikke noget formelt krav om gennemførelse af et kursus eller lignende. Dog vil nogle kajakklubber kræve bevis for, at du har aflagt en prøve eller gennemført et kursus. Hvis du går efter at blive medlem af sådan en klub, så bør du selvfølgelig gennemføre et kursus, der inkluderer prøveaflæggelse.

Beslutter man sig alligevel for at gennemført et kursus, så vil det som regel tage et par aftener eller eftermiddage, hvor du under ordnede forhold bliver introduceret til at sejle i kajak på forsvarlig vis.

Det optimale vil være et kursus, der i alt varer omkring 8 timer, fordelt over nogle dage. På den måde får du både noget rutine og nogle vigtige færdigheder. Gå også efter et kursus, hvor der maksimalt er 4-5 deltagere pr. instruktør.

Et kursus uden prøve vil som regel koste i omegnen af 1000 kroner.